Plågsamma konsekvenser av råttfällor

May 12, 2019

Det är hög tid att förbjuda råttfällor som slagfällor och giljotin. 
Jag får allt för ofta in larmsamtal om fällor som orsakar ett fruktansvärt lidande för djuren. Med en våldsam kraft slår fällor ibland av näbben på kråkfåglar.

 

Att se en skata eller en kråka utan näbb är en makaber och sorglig syn. De flyger sedan plågande iväg utan näbb och svälter ihjäl. Även mindre fåglar som koltrastar har också blivit av med näbben.

 

För några dagar sedan fick jag rycka ut på ett larm när en fälla smällt över benet på en kattuggla. (Syns på videon) Det var blod precis överallt och förgäves försökte kattugglan komma loss.

Hon fick snabbt smärtstillande och sårbehandlas här i Grönskan. Det finns en risk att hon har ungar som nu tvingas svälta ihjäl. Hanen hjälper visserligen till att skaffa föda till ungarna men han sliter inte isär maten och fördelar den. Om ungarna är små kommer de inte att klara sig.

 

Det blir många plågsamma konsekvenser av råttfällor. För att inte tala om alla mindre däggdjur som skadas när fällor slår av både ben, bakparti eller t.om nosen på djuren.

 

Jag har kontaktat Naturskyddsföreningen och hoppas på en kraftansträngning för djuren i denna fråga. Vi borde veta bättre 2019.

 

Använd istället en fångstfälla eller andra humanare alternativ. Ni får gärna komma med förslag och diskutera flera djurvänliga lösningar.

 

Grönskans Viltrehabilitering

 

Hjälp oss att hjälpa djuren
Swish 0737392443

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Fler Blogginlägg

Vårt Värmdö 2019

July 12, 2019

1/32
Please reload

Arkiv
Please reload

Följ
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Instagram Social Ikon