Kontaktuppgifter till viltrehabiliterare

February 21, 2019

Det finns många sätt att hjälpa de vilda djuren på. Allmänheten ringer ofta till polisen när de hittat ett skadat djur men det har dessvärre visat sig att ledningscentralen saknar kontaktuppgifter till viltrehabiliterare.
Idag talade jag med utbildningsansvarig för ledningscentralen och de kommer nu att använda listan över viltrehabiliterare som finns tillgänglig som PDF på vår hemsida. 
Det kommer att göra en stor skillnad för djuren eftersom polisens tidigare praxis har varit att hänvisa allmänheten till olika kommuner. Detta gäller främst arter av igelkott, ekorre, hare, fåglar och fladdermöss.

 

Det har även funnits anledning att se över hur många viltvårdare som finns i respektive kommun. Det har visat sig att några av våra större kommuner endast har en (1) viltvårdare som kommunen anlitar vid behov.
Det förklarar varför jag får många samtal från uppgivna människor från just dessa kommuner. Det är främst samtal om djur som lider och behöver avlivas pga av svåra skador. Nu är ansvariga kontaktade i respektive kommun och man kommer ta tag i problemen och försöka upphandla fler avtal med viltvårdare. 
Några enkla telefonsamtal och det går att göra en stor skillnad för de djur som lider och skadats allvarligt. 
Det finns alltid saker att göra för att hjälpa de vilda djuren. Det behöver inte alltid handla om viltrehabilitering. 😊

 

Allt gott!
/Anders Fredblad

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Fler Blogginlägg

Vårt Värmdö 2019

July 12, 2019

1/32
Please reload

Arkiv
Please reload

Följ
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Instagram Social Ikon