Mer än att rehabilitera skadade vilda djur

October 2, 2018

Under sommaren har flera hundratals människor lämnat in skadade djur här i Grönskan. De har åkt långväga för att överlämna den där lilla björktrasten med skadad vinge eller en igelkott som behöver vård. Andra har kört över 30 mil för att lämna in djur i Grönskan. Det är många som vänt ut och in på sig själva för att hjälpa djuren.
Som viltrehabiliterare möter jag ofta uppgivna människor, personer som gråter floder över ett djur. Då får man även hjälpa dem, så det blir bra för både djur och människa. Att vara viltrehabiliterare är så mycket mer än att rehabilitera skadade vilda djur. En stor del av arbetet handlar om människor, om förståelse och medkänsla, att hjälpa människor i både svåra och sorgliga situationer.

 

Det här inlägget dedikeras till var och en av alla hundratals människor som lämnat skadade djur här i Grönskan. Min slutsats av den här sommaren kan bäst beskrivas genom att citera Charles Darwin.

 

"Kärleken till alla levande varelser är människans mest ädla egenskap"

 

/Anders Fredblad
Grönskans Viltrehabilitering
Swishnr: 0737392443

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Fler Blogginlägg

Vårt Värmdö 2019

July 12, 2019

1/32
Please reload

Arkiv
Please reload

Följ
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Instagram Social Ikon